70220_Bakkekaeret_EXT_002_Bakken

Gårdrummet skaber grobund for fællesskab og biodiversitet

Bakkekærets hjerte er det grønne bakkedrag i gårdrummet, hvor græsset vokser til, træerne bærer frugt og urtehaverne kan dyrkes. Her kan børnene udforske naturen og tumle på legepladsen eller du kan nyde en fredelig kop kaffe i en varm solplet.

Med tre orangerier, tagterrasser og et fælleshus på 400 m2, er der skabt rum til både alenetid, familietid og hyggetid.

Greenpoint_Copenhagen_Cam06-1024x520
Foreløbig visualisering. Der tages forbehold for ændringer.

Nyskabte venskaber i fælleshuset

Som en udvidelse af din lejligheds kvadratmeter kan du som lejer i Bakkekæret nyde godt af det store fælleshus på 400 m2. Det er indrettet med et hyggeligt køkken- og caféområde, arbejdsstationer og et multirum, ligesom der er sørget for lynhurtigt internet.

Lige her kan du tage en koncentreret hjemmearbejdsdag, arrangere fællesspisning med naboerne, eller skabe festlige minder. 

70220_Bakkekaeret_INT_003_Tagterrasse-1024x768
Foreløbig visualisering. Der tages forbehold for ændringer.

Nyd naturen året rundt i Orangeriet

Tag en pause fra hverdagen i et af de tre orangerier, hvor naturen kan nydes i et lyst og lunt klima hele året rundt. Du finder et af orangerierne i terræn, hvor du samtidig kan observere gårdrummets liv. De andre to finder du på tagterrasserne med udsigt til alt det grønne.

Alle tre orangerier er hyggeligt indrettet, så der er plads til at invitere gæsterne på en middag, men der er også plads til en stille stund med en god bog.

70220_Bakkekaeret_EXT_003_Rundgangen-1024x1024

Genskabt natur midt i byen

Det store gårdrum på knap 12.000 m2 giver dig fornemmelsen af at være i det englandskab, der engang var her – inden området blev præget af den asfaltfabrik, der senere kom til. Nu har naturen igen fået lov at spire på bakken med vildtvoksende græs, frugttræer, bærbuske og krydderurter.

Gårdrummet er inddelt i forskellige landskabszoner, hvor du kan gå på opdagelse i bl.a. nyttehaver, picnicarealer og et spiseligt landskab. En rundgang fra asfaltfabrikkens tidligere skorsten får nyt liv som installation i landskabet og gamle beholdere får nyt liv som plantekasser, og bliver dermed en del af fremtidens fortælling.

Hoerkaer-8-Herlev-32-1024x683

Kunstprojektet Haveværten

Bakkekæret er en del af det spændende kunst- og byudviklingsprojekt Haveværten, der udvikler konkrete forslag til, hvordan kunst, arkitektur og samskabelse kan præge det cirkulære bysamfund.

Frem til marts 2024 inviterer Haveværten børn, voksne, mikrober, dyr og planter indenfor i det dråbeformede drivhus på hjørnet, hvor Hørkær møder hørstien, og du kan opleve alt fra landskabsvandringer til sanselige oplæg.

Kontakt & information

Kontaktformular

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles privatlivspolitik og servicevilkår.

Denne browser understøttes ikke længere

Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.